Domáca pyrotechnika v Rybanoch zabíjala, zahynul šesťdesiatročný muž

01.01.2013 Celý región

Rybany 1. januára (TASR) – Pri manipulácii s podomácky vyrobenou výbušninou dnes v Rybanoch (okres Bánovce nad Bebravou) zahynul pol hodinu po polnoci šesťdesiatročný muž.

TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Trenčíne Elena Antalová.

Muž podľa nej s výbušninou manipuloval, pričom mu vybuchla a spôsobila devastačné poranenia, ktorým podľahol.

Po silvestrovských oslavách ošetrili 5 ľudí zranených pyrotechnikou

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline ošetrili po silvestrovských oslavách 5 ľudí, ktorých zranila pyrotechnika. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Mária Koporecová.

„Išlo o popáleninu oboch rúk, zranenie predkolenia, prstov, poranenie brucha a zásah delobuchu do tváre. Pacientov ošetrili a prepustili domov,“ uviedla Koporecová.

V porovnaní s bežným stavom sa podľa nej počet hospitalizovaných na traumatológii strojnásobil. „Aktuálne je to 22 ľudí, z toho 19 pribudlo po polnoci. Išlo o stavy spôsobené prevažne opilstvom, pričom alkohol bol najskôr zdrojom veselosti a potom nešťastia, rôzne úrazy a bezdomovcov,“ povedala hovorkyňa žilinskej nemocnice.

Lekári košickej UNLP riešili len jeden prípad úrazu s pyrotechnikou

Úrazoví chirurgovia Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice zaznamenali iba jeden prípad súvisiaci s neopatrnosťou pri manipulácii so silvestrovskou pyrotechnikou.

"Šesťdesiatdvaročná pacientka si poranila štyri prsty na ruke, pričom tri z nich má zlomené. Zranenie si nebude vyžadovať žiadnu operáciu," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

Prešovskí lekári ošetrili do rána po silvestrovských oslavách 24 ľudí

Lekári na klinike úrazovej chirurgie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana Prešov mali 31. decembra pomerne pokojnú službu, situácia sa však zmenila po polnočných oslavách príchodu nového roka 2013.

"Do siedmej ráno dnes ošetrili 24 ľudí, z toho osem s nekrvavým poranením, dvoch s popáleninami ruky po manipulácii s pyrotechnikou, 14 s rôznymi krvavými poraneniami, ktoré boli najčastejšie spôsobené pádom alebo napadnutím inou osobou," uviedla pre TASR hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková.

Jedného pacienta hospitalizovali na stomatochirurgickom oddelení po tom, ako mu strelil ohňostroj do tváre. Ďalšiu maloletú pacientku prijali na traumatologické oddelenie so zlomeninou ramennej kosti po zrážke s autom. "Takmer všetci pacienti bolo značne potužení alkoholom," dodala hovorkyňa.
 

Vyberte región